ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Τετάρτη 10:00-20:00
  Πέμπτη - Κυριακή 10:00-17:00
  Δευτέρα & Τρίτη κλειστά

Δημοτικά Σχολεία

  • Κυνήγι Θησαυρού (8-12 ετών)

Ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού μέσα στις Συλλογές της Πινακοθήκης με περιπέτειες και γρίφους! Η τάξη χωρίζεται σε ομάδες και ξεκινά ένα διαδραστικό κυνήγι θησαυρού και περιήγησης στη Συλλογή που επιλέγει ο εκπαιδευτικός. Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου μία ώρα και προσφέρει δώρο στους μαθητές ένα πειρατικό καπέλο/χάρτη!

  • Μικροί Καλλιτέχνες στη Λεβέντειο Πινακοθήκη (6-12 ετών)

Τα παιδιά εξοικειώνονται με τις τρεις Συλλογές της Πινακοθήκης μέσα από τρία έως εννέα έργα τέχνης, ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους. Μέσω μιας διαδραστικής εφαρμογής, οι μαθητές εξερευνούν τα διάφορα στυλ, τις προσεγγίσεις, τις μεθόδους και τα καλλιτεχνικά κινήματα που επηρέασαν κάθε καλλιτέχνη, ενώ παράλληλα εξοικειώνονται με τα εικαστικές σχολές που εκπροσωπούνται στις Συλλογές της Πινακοθήκης. Η περιήγηση θέτει ως στόχο την αφύπνιση της καλλιτεχνικής φύσης των παιδιών. Πατήστε τον σύνδεσμο.

  • «Ο Κόσμος της Κύπρου» (8-12 ετών)

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αφιερωμένο στον «Κόσμο της Κύπρου», τον μοναδικό πίνακα του Αδαμάντιου Διαμαντή.

  • Ταξίδι στην Ευρώπη (10-14 ετών)

Μέσα από την περιήγηση στις Συλλογές της Πινακοθήκης, οι μαθητές πραγματοποιούν ένα ταξίδι ανακάλυψης της ευρωπαϊκής τέχνης και των ευρωπαϊκών πόλεων. Με τη βοήθεια των οθονών αφής και άλλων διαδραστικών εργαλείων, τα παιδιά μαθαίνουν τις ιστορικές, καλλιτεχνικές και γεωγραφικές πτυχές των αριστουργημάτων που εκτίθενται. Ο στόχος αυτής της περιήγησης είναι να εξοικειωθούν με τον κόσμο των σπουδαίων καλλιτεχνών, τις ιστορικές εποχές κατά τις οποίες έζησαν, τα θέματα που τους ενέπνευσαν και τις τεχνικές που χρησιμοποίησαν. Πατήστε τον σύνδεσμο.

Επίσης, οργανώνονται τακτικά και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία κάθε φορά εστιάζουν σε θεματικές ενότητες εμπνευσμένες από τις προσωρινές εκθέσεις και από έργα που περιλαμβάνονται στις τρεις Συλλογές της Πινακοθήκης. Για κρατήσεις συμπληρώστε το Δελτίο Κρατήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την:
Κατερίνα Στεφανίδου, Έφορος – Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
education@leventisgallery.org | τηλ. +357 22668838, εσωτ. 105

Share this:

Επικoινωνία

Για να εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας της Λεβεντείου Πινακοθήκης, συμπληρώστε αυτή την αίτηση.

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη τηρεί τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR). Για την εγγραφή σας στη λίστα αλληλογραφίας ζητείται η καταχώρηση του ονοματεπωνύμου και της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης. Τα στοιχεία αυτά συλλέγονται για την ενημέρωση σας για τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις της Λεβέντειου Πινακοθήκης μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Αποθηκεύονται με ασφάλεια, απαγορεύοντας την κοινοποίηση σε μη εξουσιοδοτούμενα άτομα και σε τρίτα μέρη, ενώ διατηρείτε το δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων σας και κατάργησης της εγγραφής σας από τη λίστα αλληλογραφίας ανά πάσα στιγμή.

© Copyright © 2024 A. G. Leventis Gallery  |  Terms of Use