ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Τετάρτη 10:00-20:00
  Πέμπτη - Κυριακή 10:00-17:00
  Δευτέρα & Τρίτη κλειστά

Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου

Για τον σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου της Λεβεντείου Πινακοθήκης, η ομάδα των σχεδιαστών λειτούργησε σε δύο επίπεδα και σε δύο οντότητες. Η πρώτη ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό των εκθεσιακών χώρων της Συλλογής του Παρισιού και της Ελληνικής Συλλογής, που ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο της Σόνιας Χαραλαμπίδου-Διβάνη και του Michel Rossier, RCL Αρχιτέκτονες και Συνεργάτες – τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην Αθήνα. Στην Κύπρο, η Appios Communications ανέλαβε τη σήμανση και τα γραφικά. Με τη συνεργασία της Λουκίας Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, Διευθύντριας της Πινακοθήκης, της Εβίτας Αράπογλου, Επιμελήτριας της Ελληνικής Συλλογής, της Μυρτώς Χατζάκη, Επιμελήτριας της Συλλογής του Παρισιού, και της Ελένης Σ. Νικήτα, Επιμελήτριας της Κυπριακής Συλλογής, εκπονήθηκε η μουσειολογική μελέτη και έγινε η επιλογή των έργων που θα παρουσιάζονταν. Εν συνεχεία, ακολούθησε ο σχεδιασμός των εκθεσιακών χώρων.

Το δεύτερο επίπεδο και οντότητα αναφέρονται στον μουσειογραφικό σχεδιασμό της Κυπριακής Συλλογής και των χώρων του ισογείου, στην ανάπτυξη της γραφικής και της σημειολογικής προσέγγισης της Πινακοθήκης, καθώς και στη δημιουργία του λογοτύπου της. Το συνολικό έργο συντόνιζε η Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ. Τη μουσειολογική προσέγγιση ανέλαβε η αρχιτέκτονας Νάγια Σαββίδου και τα γραφικά η Appios Communications.

Share this:

Επικoινωνία

Για να εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας της Λεβεντείου Πινακοθήκης, συμπληρώστε αυτή την αίτηση.

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη τηρεί τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR). Για την εγγραφή σας στη λίστα αλληλογραφίας ζητείται η καταχώρηση του ονοματεπωνύμου και της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης. Τα στοιχεία αυτά συλλέγονται για την ενημέρωση σας για τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις της Λεβέντειου Πινακοθήκης μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Αποθηκεύονται με ασφάλεια, απαγορεύοντας την κοινοποίηση σε μη εξουσιοδοτούμενα άτομα και σε τρίτα μέρη, ενώ διατηρείτε το δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων σας και κατάργησης της εγγραφής σας από τη λίστα αλληλογραφίας ανά πάσα στιγμή.

© Copyright © 2024 A. G. Leventis Gallery  |  Terms of Use