ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Τετάρτη 10:00-20:00
  Πέμπτη - Κυριακή 10:00-17:00
  Δευτέρα & Τρίτη κλειστά

Χαιρετισμός Διευθύντριας

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη εναποθέτει το μεγαλείο της ευρωπαϊκής τέχνης από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα στην καρδιά της Λευκωσίας, συνδέοντας την ευρωπαϊκή ήπειρο με το νοτιοανατολικό άκρο της μέσα από την ανάδειξη της μοναδικής σχέσης μεταξύ της τέχνης και της ιστορίας της. Οι Συλλογές της Πινακοθήκης υποδεικνύουν πως η ομορφιά υπερνικά τις εθνικότητες, τις ιστορικές περιόδους και τις εκάστοτε τεχνοτροπίες και αποτελεί έναν κοινό τόπο έμπνευσης των καλλιτεχνών στην προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν μέσω αυτής με τον θεατή. Η τέχνη ξεδιπλώνεται μέσα σε έναν χώρο όπου οι καλλιτέχνες, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, συμβάλλουν στην πληρέστερη κατανόηση των δικών τους επιτευγμάτων και της ευρωπαϊκής τέχνης γενικότερα.

Ο Αναστάσιος Γ. Λεβέντης θέλησε να προσφέρει στους συμπατριώτες του τη δυνατότητα να απολαύσουν την τέχνη που συνέλεξε και αγάπησε κατά τη διάρκεια της ζωής του∙ οραματίστηκε ένα μουσείο καλών τεχνών, μια διαρκή συνεισφορά στην πατρίδα του. Για την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου απαιτήθηκε ομαδική προσπάθεια από έναν μεγάλο αριθμό συνεργατών: από αρχιτέκτονες και διαχειριστές έργου έως γραφίστες, μουσειολόγους, ιστορικούς τέχνης και τεχνικούς. Όλοι είχαν την αμέριστη υποστήριξη της οικογένειας Λεβέντη, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη και, κυρίως, του ιδίου του Προέδρου, του Αναστασίου Π. Λεβέντη.

Η Πινακοθήκη φιλοδοξεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προαγωγή της κυπριακής κοινωνίας. Πρώτιστα, ο χώρος και τα έργα τέχνης που φιλοξενεί εκτείνονται πέρα, μακριά από τα σύνορα της χώρας μας για να μεταφέρουν και να μεταδώσουν το πνεύμα και τα ιδανικά της Ευρώπης.

Από την ιστοσελίδα μας θα αντλήσετε πληροφορίες σχετικά με τις Συλλογές, τις δραστηριότητες, τις περιοδικές εκθέσεις και τα ποικίλα προγράμματά μας.

Προσμένουμε να σας υποδεχτούμε στην Πινακοθήκη μας.

Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ
Διευθύντρια της Λεβεντείου Πινακοθήκης

Share this:

Επικoινωνία

Για να εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας της Λεβεντείου Πινακοθήκης, συμπληρώστε αυτή την αίτηση.

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη τηρεί τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR). Για την εγγραφή σας στη λίστα αλληλογραφίας ζητείται η καταχώρηση του ονοματεπωνύμου και της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης. Τα στοιχεία αυτά συλλέγονται για την ενημέρωση σας για τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις της Λεβέντειου Πινακοθήκης μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Αποθηκεύονται με ασφάλεια, απαγορεύοντας την κοινοποίηση σε μη εξουσιοδοτούμενα άτομα και σε τρίτα μέρη, ενώ διατηρείτε το δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων σας και κατάργησης της εγγραφής σας από τη λίστα αλληλογραφίας ανά πάσα στιγμή.

© Copyright © 2024 A. G. Leventis Gallery  |  Terms of Use